Lichaamstaal, de taal die iedereen spreekt
    >> PRAKTIJK
    >> UITING

 Home  Extra  Auto's  Goede doelen  Huis en wonen  Eten en drinken  Dating  Dieren  Computer  Games  Verzekering  Lenen  Sport  Contact  
 


bol.com Partner


Auto en assocoires

Jippie, hij is er weer!

Het groot complimentenboek  Bekijk de preview

We laten je met trots weten dat er (na herhaalde verzoeken) op 11 juli 2017 een geheel vernieuwde druk van Het groot complimentenboek is verschenen.

Bestel dit boek bij Bol.com of Managementboek.nl

NÚt een beetje extra

Net een beetje extra In deze rubriek vind je nÚt een beetje extra. Deze website gaat over lichaamstaal: non-verbale communicatie. Dit is de taal waarmee we op subtiele manier informatie met elkaar delen, zonder dat we daar woorden bij gebruiken. Natuurlijk staat lichaamstaal niet los van de gesproken taal. Je kunt iets vertellen zonder je daarover uit te spreken, maar als je spreekt, ondersteun je je woorden ook met lichaamstaal. Lichaamstaal geeft dus nÚt een beetje extra aan de communicatie.

Buiten, speciaal en meer

Het woord extra betekent 'buiten'. Denk maar eens aan het Franse extraordinair (buitengewoon) of het begrip extravert (naar buiten tredend). Maar het woord extra wordt vaker gebruikt in de betekenis van 'speciaal' of 'meer'. In deze rubriek vind je net een beetje extra. Je kunt lezen over onderwerpen die niet direct met lichaamstaal te maken hebben (buiten), maar toch alles van doen hebben met communicatie, lifestyle en relaties tussen mensen (speciaal en meer).

Lichaamstaal en een beetje extra

Op deze site kun je van alles lezen over gezichtsuitdrukking, gebaren, oogcontact, lichaamshouding, enzovoorts. Non-verbale communicatie is echter nog veel meer (extra) dan dat. Alles wat je doet en alles wat je niet doet is communicatief. Dat lijkt wel erg veel en dat is het ook. Je kunt zonder woorden iets laten weten doordat je de auto neemt, de was ophangt of naar muziek luistert.

Ik gebruik vaak het klassieke voorbeeld van de man die uit zijn werk meteen op de bank ploft en de krant gaat lezen. Daarmee zegt hij als het ware: 'Ik heb de hele dag hard gewerkt en wil nu even rust'. Zijn vrouw, die ook de hele dag bezig is geweest, is daar misschien niet zo blij mee. Zij beantwoordt zijn boodschap door luidruchtig de borden in de keuken te stapelen of demonstratief de huiskamer op te ruimen. En op die manier zegt ze iets als: 'Jij kan wel vinden dat je rust nodig hebt, maar ik heb ook de hele dag gewerkt hoor! Jij mag ook wel eens wat in het huis doen!'

Voor beiden kan deze communicatie onbewust verlopen en toch voelen ze een zekere spanning. Hun gedrag is communicatief. Alles wat je doet of nalaat en elke keuze die je maakt, staat altijd in relatie tot de mensen om je heen. Door wat je onderneemt en wat je kiest laat je weten wie je bent en wat je belangrijk vindt. In je keuzes en manier van doen word je beinvloed door anderen en ook die beinvloeding verloopt vaak via non-verbale communicatie. In de rubriek extra hebben we het daar steeds over.

Lichaamstaal bij baby's Frank van Marwijk
  Lichaamstaal bij baby's  
Kan een baby praten? Ontdek dit en nog veel meer in het succesvolle boek Lichaamstaal bij baby's van Frank van Marwijk. In dit boek staat de communicatie tussen ouder en baby centraal. Het boek biedt boeiende informatie aan ouders met baby's en aan iedereen die beroepsmatig met baby's te maken heeft. Ook leuk als kraamcadeautje.

 Meer informatie
 Hoofdstukindeling
 Online bestellen


In maart 2012 verscheen de elfde druk van

Manipuleren kun je leren

geschreven door lichaamstaalexpert
Frank van Marwijk


Meer dan 30.000 exemplaren verkocht!
Bestellen via Managementboek
Bestellen via Bol.com

Informatie

Indien u belangstelling heeft voor een presentatie over lichaamstaal binnen uw bedrijf of vereniging dan geven wij hierover graag meer informatie.

Bodycom Lichaamscommunicatie
Voorschoten
K.v.K. Haaglanden 28088572
http://www.lichaamstaal.nl (.com)
e-mail:
telefoon: 06 16024219


Bodycom Lichaamscommunicatie.Auto en assocoires
Terug naar Index


Boeken op onderwerp:
lichaamstaal
communicatie
liefde
gezin
relatie
emotie

Lichaamstaal bij baby's
Lichaamstaal bij baby'sKan een baby praten? Ontdek dit en nog veel meer in het succesvolle boek Lichaamstaal bij baby's van Frank van Marwijk.
Meer informatie
Hier bestellen.
Nieuwe pagina's:
Manipuleren kun je leren
Complimenten in relaties
Persoonlijke lichaamstaal
Combinaties van lichaamssignalen
Lichaamstaal van dieren
Griekse gebaren
Franse gebaren
Kus-test
Ademhaling
Ruzie maken
Expressiespel
Schaduwen lezen?
Lichaamstaal van kinderen
Ogentest
Gedachtenlezen?
Ik weet het niet...