Lichaamstaal, de taal die iedereen spreekt

 Home  Extra  Auto's  Goede doelen  Huis en wonen  Eten en drinken  Dating  Dieren  Computer  Games  Verzekering  Lenen  Sport  Contact  
 


bol.com Partner


Ben jij zelf verzekerd?

Jippie, hij is er weer!

Het groot complimentenboek  Bekijk de preview

We laten je met trots weten dat er (na herhaalde verzoeken) op 11 juli 2017 een geheel vernieuwde druk van Het groot complimentenboek is verschenen.

Bestel dit boek bij Bol.com of Managementboek.nl

Avatars tonen steeds meer emotie

Life is a game; gaming is life

Sommige mensen maken van het leven een spel. Natuurlijk is het goed om niet altijd alles even serieus te hoeven nemen en ook tijd in te ruimen voor humor en ontspanning. Manipuleren van je omgeving is niet altijd verkeerd. Het leven is soms inderdaad een spel, waarin je zelf de hoofdrol speelt. En aan de andere kant gaan de games steeds meer op het echte leven lijken. Lichaamstaal treedt toe tot de wereld van de games.

Nu virtuele werelden zoals Second Life in toenemende mate gebruikt worden voor sociale interactie en business, richten steeds meer onderzoekers zich op de ontwikkeling van de alter ego`s in deze werelden: de avatar. De avatars gaan daardoor steeds meer emotie tonen. In veel games uiten de hoofdpersonen hun gevoelens al in lichaamshouding en mimiek.

Avatars met karakter

Naarmate avatars echter verfijnder worden, zal dit de interactie sterk differentiŽren. In een ideale vorm zal de avatar uitgerust worden met een `standaard` karakter zoals bijvoorbeeld `elegant Europeaans` of `zakelijk en to the point`. Deze typologieŽn zullen vooral gebruikt worden in situaties zoals online feesten, sales demo`s en professionele conventies. In de `representatieve` vorm zijn uitdrukkingen zoals lachen of verbazing gebaseerd op commando`s van de gebruiker wiens stemming ze weergeven. Deze vorm is sterk gepersonaliseerd. De meest geavanceerde vorm is de zogeheten `interior` vorm waarbij de avatar de gedachten van de gebruiker door middel van beweging en uitdrukking beter weergeeft dan in realiteit. Hierbij moet je denken aan ondersteunende technologieŽn die echter nog in de kinderschoenen staan zoals huidrespons (de zwetende handpalm) of het aflezen van hersenactiviteit.

Lichaamstaal bij baby's Frank van Marwijk
  Lichaamstaal bij baby's  
Kan een baby praten? Ontdek dit en nog veel meer in het succesvolle boek Lichaamstaal bij baby's van Frank van Marwijk. In dit boek staat de communicatie tussen ouder en baby centraal. Het boek biedt boeiende informatie aan ouders met baby's en aan iedereen die beroepsmatig met baby's te maken heeft. Ook leuk als kraamcadeautje.

 Meer informatie
 Hoofdstukindeling
 Online bestellen


In maart 2012 verscheen de elfde druk van

Manipuleren kun je leren

geschreven door lichaamstaalexpert
Frank van Marwijk


Meer dan 30.000 exemplaren verkocht!
Bestellen via Managementboek
Bestellen via Bol.com

Informatie

Indien u belangstelling heeft voor een presentatie over lichaamstaal binnen uw bedrijf of vereniging dan geven wij hierover graag meer informatie.

Bodycom Lichaamscommunicatie
Voorschoten
K.v.K. Haaglanden 28088572
http://www.lichaamstaal.nl (.com)
e-mail:
telefoon: 06 16024219


Bodycom Lichaamscommunicatie.Ben jij zelf verzekerd?
Terug naar Index


Boeken op onderwerp:
games
spelletjes
second-life
computer
emotie
lichaamstaal

Lichaamstaal bij baby's
Lichaamstaal bij baby'sKan een baby praten? Ontdek dit en nog veel meer in het succesvolle boek Lichaamstaal bij baby's van Frank van Marwijk.
Meer informatie
Hier bestellen.
Nieuwe pagina's:
Manipuleren kun je leren
Complimenten in relaties
Persoonlijke lichaamstaal
Combinaties van lichaamssignalen
Lichaamstaal van dieren
Griekse gebaren
Franse gebaren
Kus-test
Ademhaling
Ruzie maken
Expressiespel
Schaduwen lezen?
Lichaamstaal van kinderen
Ogentest
Gedachtenlezen?
Ik weet het niet...